the trooper

så här länge har jag inte sovit på hela sommaren, men det är väl kanske bara ett bevis på att jag hade kul igår!

fast innan jag berättar om gårdagens bravader så vill jag meddela att den rackarns nålen är återfunnen. den hade satt sig i fleecefilten som jag la över mig när jag satte mig framför tvn.

igår åkte jag hem till mickis på förmiddan. vi pratade och gjorde en chokladkaka och pratade mer och mer och mer. sen bestämde vi oss för att åka och äta sushi i orminge och ringde med ida. vi bagav oss dit och fick i oss en jätte god middag och sen åkte mickis hem. hon har ett halsont som gnatar så det var väl lika bra för henne att ta det lugnt. så jag och ida gick upp till mig en jätte snabbis och jag bytte om till jeans och sen gick vi över till adam som bor en bit från mig. där satt vi i en kvart innan vi fick lust att göra något och åkte in till söder och satte som på göta ark och drack öl.

efter en stund kom chrille, bulan, och tre vänner till och gjorde oss sällskap. chrille full, wiberg bakfull och bulan nyförlovad.. vi fortsatte dricka öl tills det bara var jag ida, chille och bulan kvar.
bulan var full och då blir han givmild. så han gick och köpte en varsin drink till oss innan vi drog vidare för att stället stängde. vi försökte komma in på säkert tre fyra ställen och antingen var grabbarna för fulla eller jag och ida för små.
suck och stön. vi gav upp och gick till mcdonalds och bulan bjöd på en cheesburgare. och för att göra en knäppkväll ännu mer knäpp så kommer mark levengod och sätter sig vid samma bord som oss. bulan blir helt till sig och vill ta en bild med honom, jag beviljar hans önskan och knäpper en bild på honom och mark.
efter en stund när vi ätit börjar dem prata med oss och chrille bondar med mark levengod på en gång. synd att han är upptagen, dem skulle bli ett fint par. hah. det visade sig iallafall att mark kände chriller faster osv osv..

senm blev det taxi hem. något som jag absolut inte hade råd med, men som, guess what, bulan betalade! haha. jag som åkte längst av alla också. hem kom jag och när jag vaknade i morse hade min underbara pojkvän åkt iväg för att skriva nationella prov. nu är han på väg hem igen.



två som alltid blir bra tillsammans på bild.


också tre som inte blir det haha


nyförlovade bulan och mark levengod. ja, det var ju inte honom bulan förlovade sig med, även om man kan tro det här.


//carro

nålar med ben

inte nog med att vi haft sönder en hel kartong ägg i dag, nu när jag satt och sydde lite på en tröja, la jag i från mig nålen och gick ut i hallen för att studera mitt verk i spegeln. när jag sen återvände till platsen jag satt och sydde på hade nålen flytt sin kos. den är totalborta.. antingen fick den ben och rymde i panik eller så har jag blivit dement och glömt bort var jag la den.
vardagsproblemen hopar sig. detta hade inte varit något större problem om det inte varit för att det var den absolut enda nålen i hela lägenheten. så mitt lilla projekt får lov att vänta tills nålen antingen kommer tillbaka eller tills jag hunnit skaffa fram nya nålar, utan ben.


//carro

eggsmash


jag och martin på södraste södraste gotland.


godagens gott folk. att vakna här i stockholm är aldrig samma sak som att vakna på gotland. istället för att vakna till fågelkvitter, havsbrus och friska vindar vaknar man av att sopbilen drar igång och backar med sina jävla pipljud utanför balkongen, eller att grannen har släppt lös ungarna på gården..

jag och martin vaknade iallafall till liv för några timmar sen och insåg till vårt förtret att vi inte hade mer än kaviar och smör att äta till frukost. happ, på med lite kläder och upp på cykeln för att köpa något att äta. när vi vandrat omkring på konsum en stund och plockat på oss diverse godsaker betalar vi och cyklar hemåt igen. när vi kommit hundra meter pajar påsen. efter femhundrameter flyger någonting ur det som är kvar av påsen och slår i asfalten. och vad var det om inte äggen? självklart var det äggen som skulle till att ramla ut. inte brödet, inte gurkan utan dom förbannade äggen.. chockade och lite besvikna lämnade vi våran kartong med krossade ägg i vägkanten och lunkade hemåt. typiskt, jag som var så sugen på ägg..

idag ska jag träffa mina kära vänner för uppdateringar och skitsnack.

//carro

yta

kissie, denna överdryga exhebtionist med alldeles för mycket pengar och verkligehets uppfattning på nivå zero. och ändå kan man inte låta bli att faktiskt bli lite facinerad över hur hon klarar av att leva upp till de ideal hon själv skapar. med bantningspiller och bröstoperationer.. att ingen har stoppat det här ännu sårar mig nästan. jag tror att det är fler än jag som har förut spått hur det kommer att gå för den här tjejen. om några år kanske vi kan se "den rätte för kissie" på femman. vad vet jag.

//carro

å ena sidan..


bild: tagen av mig uppe på klinten på min och martins "romantic night" , något av det finaste jag har gjort i allafall.

å ena sidan vackra gotland med sin idyll och underbart somriga atmosfär, vackra solnedgångar, underbara människor, sagolika natur och fina kvällar med min älskade underbara pojkvän.

åandra sidan kan borta bra men hemma bäst ordspråket tjatas om och om igen tills tidernas evinerliga ände. ska jag vara ärlig var det inte helt fel att komma hem och sätta sig i soffan och slå på tvn och bara vara. för hur underbart gotland än var så kan man inte låta bli att sakna det här också:



förstår ni varför jag är lite kluven?

//carro

saknat mig?!

nu mina underbara vänner har jag landat på fastlandet igen. efter de två snabbaste veckorna i mitt liv, helt seriöst. med blandade känslor lämnade vi gotland och alla äventyr vi haft de senaste veckorna. martin med en mindre dödsångest och jag med hopp om att få en plats med eluttag på båten. (jag kan ju säga att till min besvikelse fick jag inget eluttag).

men vad har vi sysselsatt oss med i  som fått veckorna att gå utav bara satan? det undrar vi också.. eller jaa. utflykter till blå lagunen, shoppingrundor i visby, fotbolls golf, bad i poolen, god mat på altanen, vin ute på klinten, utflykter med nästan hela familjen johansson, ommålning av köksluckor, bil körande, romantiska solnedgångar... med mera, med mera..

just nu är jag så till mig över att vara hemma igen att jag inte riktigt hunnit ordna tankar eller minnen. så nu ska jag luta mig bakåt och njuta av cyberrymden ett tag och sen se om jag kan skriva ner något vettigt.


tatlungt, jag är hemma igen :)

//carro

carro goes gotland

imorgonbitti bär det av. jag, martin och mer eller mindre hela hans familj beger oss över havet till sveriges egna canarieholme. vi hoppas att gud har slut på vatten i molnen nu när vi kommer över. för det har tydligen regnat något brutalt den senste veckan. men nu när det är stockholms vecka och allt så tycker man ju att vädret ska slå om och belysa våran semester.
dock åker inte vi dit för stockholms veckan, utan för att bo i deras hur där i två veckor. hur nice? envy me!
nej hörrni. carro ska upp vid halv sju imorgon. så det börjar bli god tid att stänga igen luckorna nu. vi hörs om två veckor. för ja, jag kommer inte att ha något internet på hela vistelsen. sad, but true!


och bara så ni inte glömmer mig och glädjen jag sprider varhelst jag behagar sätta ner fötterna, min absolut bästa bild. någonsin! (man kan aldrig ha för mycket av något)



//carro





15/7 - 29/7  -  GOTLAND

ilands problem

dagens ilands problem.. jag och martin tvättar i tre timmar och ska ner för sista gången och hämta tvätten i torktumlaren. när tvätten har legat i torktumlaren i en oh en halv timme så förväntar man sig ju att den ska vara torr. icke sa nicke.. inte ens mina små strumpor var torra.. i vanliga fall hade just det här inte varit ett problem, bara ett irritations moment. men just idag så ska vi hinna packa klart allting innan vi drar iväg till gotland imornbitti. och att packa ner blöta kläder är ingen höjdare. så istället för att kunna packa klart och göra iordning det sista nu, och ta det lugnt ikväll så sitter jag och martin måttligt irriterade vid varsin data och väntar på att tvätthelvetet ska bli torrt någon gång.

någon vidare kugn kväll verkar det inte bli då vi kommer bli tvugna att ägna den åt att packa och sånna urtråkiga grejer..
det absolut värsta är väl att det inte är första gången vi råkar ut för det här. att man aldrig lär sig..

//carro

ett hästjobb


bild: wonderwoman, det är hon jag är dagar som dessa ;)


oj vad urusel jag har varit på att skriva här de senaste dagarna. men om jag lägger upp det på det här sättet,jag har inte ens duschat sen jag bloggade sist! eller jo för en timme sen. ni förstår grejen. jag har knappt lämnat sängen de senaste dagarna. av andledningen att min slappa röv bara har velat ligga där och mysa fast sig i lakanen, så nu måste vi tvätta lakanen också..

idag är iallafall den stora fixar dagen.. dammråttorna började transformera sig till dammschäfrar så jag plockade fram vår mycket lilla dammsugare och gick lös i vinklar och vrår. jag tror att den riktigt njöt av att få suga i sig all skit som tagit sig in på diverse ställen i lägenheten. ibland känns det som om den står där mitt på vardagsrums golvet och bara blänger ilsket på mig och martin för att vi aldrig använder den, eller för att den just står mitt på golvet i vardagsrummet. det är så ont om förvaring här att dammsugaren liksom livit en del av inredningen. inte mig emot som då bara behöver stoppa i kontakten och köra igång. istället för att behöva krångla fram den ur skåpet och mecka ihop alla delar innan man kan änvända den. så jag tror att våran kära vän dammsugaren får stå kvar där han står och utgöra en del av inredning och dekoration av vardagsrummet.

förutom dammsugning så står det tvätta på på schemat. denna underbara syssla som kan hålla en sysselsatt under timmar. inte för att man måste vara i tvättstugan hela tiden, utan för att man inte kan göra någonting annat som tar mer än 45 minuter. och tro mig, att sätta sigoch spela sims eller något undertiden är inte värt. för rättsom det är har det gått två timmar och sen stackars tvätten ligger där nere och blir aldrig torr. för av någon underlig anledning flyttar den sig inte från tvättmaskinen till torktumlaren av sig själv. märkligt. när man bodde hemma hoppad den till och med in i tvättmaskinen av sig själv och vek sig själv och la sig på min säng av sig själv. jag ska fråga mamma vart hon köpte den tvättmaskinen..

//carro

partyparty


bild: haha jordens ädlsta bild på martin.. typ.


nu sitter jag och martin och väntar på ida och chrille. dem ska plocka upp oss och köra ut oss alla till ingarö. min morbror fyller 40 och ska fira det med mat, släkt och förmodligen en del alkohol. och vi är inte sena med att vara där.

så nu är jag klädd oh fixad för en kväll på hivön. frågan är bara om man vågar ha på sig sandaler eller om man ska köra på tygskorna? jag menar, det finns ju både mygg å myror där ute..


//carro

fredagskväll


bild: från strandpromenaden vi tog på gotland i våras.


nu har jag och martin precis avnjutit en middag som tod mindre än 15 minuter att laga och var helt underbart god, tacos. att något som går så fort och är så enkelt kan vara så jävla gott..

i eftermiddags spelade jag och martin tennis i en timme. han försöker lära mig att spela så vi kan ta ett par hårda matcher senare.. hah, vi får väl se vart det leder, men än så långe är det riktigt kul!

just nu kliar det i fingrarna på mig och jag har hört av mig till kusin junior för att se om det händer något kul ikväll. för idag är det faktiskt fredag och även om han inte har semester så finns det inte mycket att skylla på. så just nu sitter jag och håller tummarna för att det ska hända någonting som inte innebär att man måste sitta hemma på röven framför tvn hela kvällen. men det löser sig nog. hoppas jag.


//carro

tiger



började på en bild igår kväll. martin älskar tigrar, så jag tänkte göra honom glad och rita något som han gillade. jag tror det vart uppskattad :) .

tecknad med 4B och 5B blyerts.

//carro

bruksanvisning



på peace & love fick vi något så intressant som en liten plastficka innehållande en kondom, glidmedel och medföljande beskrivning. det är ju bra att dom räknar med att folk blir så jävla packade att dem glömmer bort hur man sätter på en kondom.. och om man inte är packad utan bara dum nog att man faktiskt inte hajar konstruktionen, då kanske man ska hålla sig till att skaka om ballen lite för sig själv istället.

//carro

sommarregn


bild: från skåne. tagen med nikon D90

nu sitter jag hemma själv. martin har semester och ändå ska han iväg på sina förbaskada fotbolls träningar. fast han är nog hemma om en stund, träningen skulle sluta vid halv tio senast. då ska vi äta majskolvar.

sitter här och tänker för mig själv. har tecknat lite, fast inte blivit klar ännu. så jag har inget att visa upp. när jag är på gotland ska jag försöka teckna så mycket som möjligt. ta med block och alla pennor och få några bilder gjorda. har så mycker idéer, men är så fruktansvärt lat att jag inte fullställer någonting längre. måste bli bättre på det.

nu regnar det ute.. egentligen är det härligt att sitta i soffan och höra hur vattendropparna smattrar mot plåten på balkongen. fast bara egentligen. för på sommaren ska det ju vara sol.

//carro

borta bra, men hemma bäst!


vi blir alltid så jävla bra på bild jag och martin!


sent igårkväll kom jag och martin innanför dörren efter en heldag på liseberg och i bilen. resan hem var inte helt bekymmersfri. när vi passerade förbi södertälje körde vi rakt in i ett helt sjukt oväder. personligen har jag aldrig varit med om att det regnat så mycket förut. martin såg inte mer än fyra-fem meter framför bilen och vi låg i knappa 50 km/h på en 120 väg.. riktigt otäckt. inte nog med att man inte såg något så fick vi vattenplaning lite då och då, vilket absolut inte gör saken roligare..
men vi kom ur ovädret efter några minuter och kom tillslut helskinade hem. idag vaknade jag av att en morgon pigg martin väcker mig vid kvart över åtta och talar om att han ska åka iväg och handla frukost. okej mumlar jag och vänder mig om och somnar om. en stund senare kom han och la sig bredvid mig och berättade om allt gott han hade handlat. då var jag ju tvungen att gå upp.. suck och stön för den morgonpigga jävlen!

sen tog vi en sväng till forum där vi köpte en varsin klocka och lite kläder. såg även ett par skor som jag vill, vill, vill ha... men det blir ett senare inköp. när vi vart på gotland och sådär.

//carro

cowgirl


bild: catolena

idag har det spöregnat större delen av dan. eller ja, på förmiddan hade vi tur och hade uppehåll, så vi hann göra klart vindnätet på ridhuset! så nu kom vi precis in efter att ha provridit i ridhuset nu när nätet är uppe :).


vi fik upp martin och chrille i sadlarna också. även om martin krävde lite mer övertalning än chrille, men det gick super bra. själv fick jag prova på att göra spins och stops. as ballt.


nu ska jag laga middag.


//carro


lördag


bild: lille valpisen emil. som får alla att smälta :)

igår blev det ingen uppdatering. vi hade fullt upp hela dagen med att handla, sova, tvätta badkar, laga mat och fixa. sen kom killarna på kvällen och vi var ute och red en stund.. men nu har vi dö tid då dagens arbete är avslutat och vi väntar på middagsdags.
just nu ligger martin i sängen och spelar spel på sin otroligt nya mobiltelefon som han är mer kär i än i mig. underbart hur dem kan fästa sig vid saker på det där sättet, haha.
´dagen har beståt av handling på morgonen, vatten krig, lunch lagande, en sväng till kristianstad (där jag konstaterade att alla "städer" här nere heter något med stad, halmstad, båstad, kristianstad, ystad osv..) sen har jag oh ida städat huset och hjälpt till att sätta upp vindnät på ridhuset samt vattnat kossorna (visst låter det kul), tagit ut hästar och sett på när lille valpen försökte spela fotboll.

enchiladas blir det till middag. chrille och ida står för middagen idag. ikväll ska vi ut och rida igen. jag känner mig verkligen som en nybörjare när jag rider på dom här westernhästarna. så himla annorlunda till hur jag brukar rida. haha.
 

//carro

torsdag

oj vad dagarna går fort här nere! det är hundra grader varmt och sol nästan hela tiden. idag har det varit så varmt att det ett tag var nästintill outhärdligt att vara ute.. stackars hästarna fick stå inne mer eller mindre hela dagen pågrund av värmen. själva låg både jag och ida helt utslagna i tre timmar efter lunchen.

imorgon ska vi tvätta kornas vattenkar och fixa i stallet. sen efter middagen ska vi rida lite på markerna. 28 hektar mark tar en stund att rida runt. så det ska bli super mysigt.
senare imorgon kväll kommer martin och chrille hit med bilen. dom stannar över helgen och sen åker vi med dem hem.

nu ska jag gå och lägga mig, här får man minsann inga sovmorgnar. halv åtta är det frukost, sen är det fullrulle ut till stallet för att fixa mat och mocka.

godnatt :)


//carro

regn och åska


bild: på tågstationen i hässleholm, tågbyte till kristianstad.

nu är vi i skåne, kristianstad för att vara exakt, eller någon mil utanför kristanstad (för att vara helt exakt). klockan 05.15 ringde alarmet på mobilen imorse och ville ha upp mig ur sängen.. fuck you tänkte jag och tröck på snooze. två minuter senare börjar ett annat mobilalarm på andra sidan rummet ringa, känner jag mig själv eller? så då var det bara upp och hoppa in ner i shortsen och linnet. i med lite frukost och fullrulle till bussen. att vara på centralen klockan sju en onsdagsmorgon är ingen hit, inte i min värld iallafall.
ida satt snällt och väntade på mig i slussen, när jag kommer avstörtandes från bussen, måttligt irriterad när jag till min förfäran upptäckt att jag glömt sladdhelvetet till datan. det var många dagar sen jag var så nära tårar för en sån skitgrej.
tillslut kom vi iallafall på tåget och satte oss ner och trodde vi skulle få lugn och ro.
icke! först en orolig mamma som vill att vi ska kolla till hennes unge som skulle av vid samma station och byta till samma tåg i hässleholm som mig och ida. fine, vi kan hålla kolla på ungen i tio minuter. tjugofem sekunder senare hör jag ett bekant med extremt ovälkommet ljud från sätet bakom ida. och självklart sitter det en lite unge där och spyr som en hel alkis. fruktansvärt underbart...
så det luktade barnkräk typ hela vägen till hässleholm.
inte nog med det så var vårat anslutningståg över en halvtimme sent. men ida fixade så vi fick åka med ett annat.

väl framme möts vi av idas pappa som tar våra väskor och slänger in i bilen. där berättar han att dem haft problem med att slakta en ko tidigare under dagen.. (vi hade hållt tummarna på att den redan var död och i väg körd när vi skulle komma), så vi slapp se den stackars teddykossan död.

sen fick vi lunch, efter lunchen började det åska och tokregna. varmt sommarregn. jag tyckte nästan att det var lite mysigt.
senare fick jag och ida i uppdrag att cykla till affären och inhandla diverse nödvändigheter. vilket vi gjorde och fick sen supergo middag. nu är jag smockmätt och funderar stark på att krypa ner i sängen. och det ska jag nog göra också.

//carro

RSS 2.0